licht gewicht autoambulance | Page 5 | FerrariChat

licht gewicht autoambulance

Discussion in 'Holland/Belgium' started by Alfer, May 10, 2019.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Alfer

    Alfer Formula 3

    Sep 4, 2007
    1,346
    NH/the Netherlands
    Full Name:
    Menno
    Goede vraag. Ik verwacht geen probleem maar ga dit uitzoeken.
     
  2. Alfer

    Alfer Formula 3

    Sep 4, 2007
    1,346
    NH/the Netherlands
    Full Name:
    Menno
    Mijn verzekering informeerde dat de Ferrari casco verzekerd is en dus ook verzekerd is tijdens transport op een autoambulance of andere transportwijze mits voldaan wordt aan voldoende zorg en veiligheid.
     
  3. 348holland

    348holland Formula 3

    Dec 11, 2005
    2,161
    The Netherlands
    Ik ben bepaald niet gespecialiseerd in het verzekeringsrecht, ik vind het antwoord zelf ook niet eenvoudig. Het antwoord van de tussenpersoon geeft te denken. Als je je eigen casco verzekering het meest nodig heb (als je zelf ongeval veroorzaakte door een fout) is er natuurlijk onvoldoende zorg/veiligheid. Het was jouw fout.
    Ik werd ooit door The Wizard geconfronteerd met het probleem. Wij lieten een 360 (toen nog vrij nieuw, kleine 100k) met betaald transport (een aanhanger) uit duistland komen op een dag dat er een weeralarm was (windkracht 9 en zo). Bij de transporteur had ik me ervan verzekerd dat het transport 'verzekerd was'. Bij aankomst zei Alex, transport op een aanhanger is nooit verzekerd (op de autoverzekering). Transporteur zei dat hij transportverzekering had volgens CMR voorwaarden. Technisch was zij dus wel verzekerd maar onder de CMR voorwaarden is dat € 6 per kg. Je komt dan wat tekort.

    Ik keek net even naar de voorwaarden van Turien, die wel exclusieve auto's verzekerd, ze volgen hieronder.

    Je ziet dat betaald transport onder de dekking valt van de mini-casco dekking (3.2.7). Daar valt eigen transport niet onder.

    Bij de verzekerde risico's casco schade kan ik niet zomaar herkennen dat eigen transport onder de verzekerde diefstal valt. Volgens mij is het geen 'van buiten komend onheil'. Hier vond ik dat je daarin niet zelf de hand mag hebben. https://www.ditzo.nl/blog/van-buiten-komend-onheil

    Ik twijfel erg of het valt onder 3.3.1. Natuurlijk botst de auto op het karretje ook. Maar is dat wel echt botsen, moet je daarvoor geen bestuurder zijn/met de auto aan verkeer deelnemen oid.

    Ik ben allemaal niet zeker maar ik zag best dure auto's op een karretje staan en voordat ik dat deed zou ik er absoluut zeker van willen zijn dat het goed geregeld is. Een schriftelijke bevestiging van de tussenpersoon helpt in ieder geval bij zijn aansprakelijkheid :->

    gr.,

    Gijs






    De relevante polisvoorwaarden zijn:

    Verzekerde risico’s Mini casco

    De volgende risico’s zijn verzekerd:
    3.2.1. Brand
    Schade aan of verlies van het motorrijtuig door brand, blikseminslag, ontploffing, kortsluiting, zelfontbranding en vliegtuigschade. Ook als gevolg van een eigen gebrek van het motorrijtuig.

    3.2.2. Ruitschade
    Ruitbreuk (inclusief de daardoor veroorzaakte schade aan het motorrijtuig), voor zover niet gepaard gaande met andere schade aan het motorrijtuig.

    3.2.3. Dieren
    Schade aan of verlies van het motorrijtuig door een botsing met wild, vogels of loslopende dieren, mits de schade direct door de botsing met het dier aan het motorrijtuig is toegebracht. De gevolgschade door aanraking met andere zaken is niet gedekt.

    3.2.4. Storm
    Schade aan of verlies van het motorrijtuig door zaken die als gevolg van storm tegen of op het motorrijtuig vallen.

    3.2.5.
    Natuurrampen Schade aan of verlies van het motorrijtuig door natuurrampen zoals hagel, overstroming en lawines. Onder schade door overstroming valt niet schade door ondergelopen straten door hevige regenval.

    3.2.6. Relletjes/opstootjes
    Schade aan of verlies van het motorrijtuig door relletjes of opstootjes (geen baldadigheid of vandalisme).

    3.2.7. Transport
    Schade aan of verlies van het motorrijtuig tijdens betaald transport per boot, trein of luchtvaartuig.

    3.2.8. Diefstal, inbraak, joyriding
    Schade aan of verlies van het motorrijtuig door diefstal, braak, joy-riding of pogingen daartoe.
    <KNIP>

    3.3. Verzekerde risico’s
    Casco
    Alle risico’s die onder de mini cascodekking vallen zijn ook verzekerd op de cascodekking. Daarnaast zijn de volgende risico’s ook verzekerd:

    3.3.1. Botsing, omslaan, van de weg raken
    Schade aan of verlies van het motorrijtuig door botsing, omslaan, van de weg of te water raken, ook als gevolg van een eigen gebrek van het motorrijtuig.

    3.3.2. Van buitenkomend onheil
    Schade aan of verlies van het motorrijtuig door ieder ander plotseling van buitenkomend onheil.
     
  4. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,909
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Intersant Gijs: Dieren. Je kunt dus beter het dier doodrijden (en daarmee schade oplopen, direct) ipv uitwijken (en het dier letsel besparen) om vervolgens een paal tegen te komen...

    Ik denk dat ik impulsief voor het laatste "kies" en hoop daarbij het dier volledig te missen. Immers raak ik deze wel (net) en dan de paal...
     
  5. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,117
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Ik ook Fred … instinct toch …. zat laats bijna op zo'n grote stalen afvalcontainer door een overstekende klote kat … :)
     
  6. Ferrari8403

    Ferrari8403 Rookie

    Dec 4, 2015
    16
    The Nederlands
    Heeft iemand al een keer een f430 op een Anssems AMT ECO 2000 vervoert? Volgens de specs is de breedte 188 en de breedte van de f430 is 192 aan de achterkant. De ECO 2000 is de enige die ik qua leeggewicht mag trekken icm de f430, vandaar mijn vraag ;-)
     

Share This Page