News

F430 Cold Start Problem

Discussion in '360/430' started by yingfu, May 19, 2019.

  1. gatago

    gatago Karting

    Jun 28, 2019
    115
    Full Name:
    Marco
    Have you had the battery checked? If not do that before you spend any money at all. An important test is battery voltage during cranking. In the US you can buy a device that does these checks for under $50.
     
  2. To remove this ad click here.

  3. vmule

    vmule Rookie

    Jun 20, 2020
    21
    Full Name:
    Vito M
    I’ve the same issue, and it goes away if I give it a bit of gas after I turn the car on.
    Its a bit annoying tho.
     
  4. 1995F512M

    1995F512M Rookie

    Nov 20, 2014
    21
    haha i posted the same question not long ago too.... my car used to be fine and now it does the same thing....and when i ask the dealer the service rep said the same thing to me.....just turn off and start again
     
  5. 1995F512M

    1995F512M Rookie

    Nov 20, 2014
    21
    my scud does the same thing thanks in advance
     
  6. 1995F512M

    1995F512M Rookie

    Nov 20, 2014
    21

    hey everyone who has this issue, does your check engine light stays on until this problem is gone?
    normally i turn on the car and wait for the check engine light to go off before i start the engine but since this started to happen i have to start the engine before the check engine light will go away and it only do so after the rough idle goes away.
     
  7. To remove this ad click here.

  8. vmule

    vmule Rookie

    Jun 20, 2020
    21
    Full Name:
    Vito M
    The engine light goes off only after the engine is on and you wait a few seconds.
     
  9. brookliner7

    brookliner7 Formula Junior

    May 5, 2018
    512
    San Antonio, TX
    Full Name:
    Hans
    I remember I was reading this thread when I was having issues with my 360 on cold starts when it would sit for like 8 to 12 hours, would idle terribly, idle hunt a little bit sometimes, and sometimes it would just sputter and die. The second time you started it she would fire up and start just fine.

    I wasted a lot of my time chasing the issues that were mentioned in this thread.

    Was the mass airflow sensor.



    Sent from my LM-V350 using FerrariChat.com mobile app
     
    1995F512M and kes7u like this.
  10. kes7u

    kes7u Formula Junior

    Oct 18, 2017
    552
    Shorewood, MN
    Full Name:
    Kevin
    Same issues here. Nearly identical. I don't see a record of my MAFs being charged out, so looks like a winter project!

    Thanks!

    Kevin

    Sent from my SM-G930P using FerrariChat.com mobile app
     
    brookliner7 likes this.
  11. 1995F512M

    1995F512M Rookie

    Nov 20, 2014
    21
    Maybe i will try the CSC sensor cleaner ...
     
  12. To remove this ad click here.

Share This Page