E-drive, Fast, Fun, Future en Ferrari? | Page 23 | FerrariChat

E-drive, Fast, Fun, Future en Ferrari?

Discussion in 'Holland/Belgium' started by 275gtb6c, Dec 18, 2016.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    85.000,- USD can je er 1 bestellen bij hem, Dan klopt het plaatje van eerder toch aardig. Zit een Porsche versnellingsbak in. Erg leuk voor een daily commuter!

     
  2. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,284
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Pure heiligschennis!
     
  3. theunissenguido

    theunissenguido Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Jan 21, 2004
    2,372
    Argent/Brasil
    Full Name:
    Guido
    Euh...185.000 euro ipv 85.000 euri !!
     
  4. MvT

    MvT F1 Rookie

    May 25, 2013
    4,248
    The Netherlands - NH
    Full Name:
    Tijn
    Je hebt gelijk. Ik luisterde het net even terug. Dan koop ik wel een Lusso :)
     
  5. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    "THERE ARE MORE FIRES BECAUSE THERE ARE MORE EV'S."
    Kijk, dit is schitterend! Als ze nu eens gewoon allemaal in de fik schieten, dan is het helemaal goed. Straks stoten die rotbakken 100 x meer broeikasgassen en andere smeerlapperij uit door dat ze in brand schieten, dan waren ze een heel braaf autoleven door een bescheiden, moderne en relatief propere benzine- of dieselmotor aangedreven geweest. En dan zwijgen we over de zoveel meer vervuilende produktieprocessen en de gigantische CO2uitstoot bij de produktie van electriciteit. In Duitsland - geen land in Europa stemt groener dan de moffen - worden jandorie koolcentrales bijgebouwd, enkel en alleen om electriciteit te "maken"! Wat een joke!!!! Een slapstick, die Laurel & Hardy noch Charlie Chaplin niet hadden kunnen bedenken.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-16/battery-fires-put-bmw-and-ford-on-back-foot-just-as-evs-take-off
     
    milko1969 likes this.
  6. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Het gaat niet echt specifiek over elektrische auto's, maar Tesla wordt door velen als een soort synoniem voor elektrische auto's gezien waardoor ik het toch maar hier plaats.

    Een leuk promotie-artikel voor Tesla in het FD :D

    https://fd.nl/ondernemen/1364587/taxi-s-zijn-mankementen-tesla-zat-en-eisen-1-3-mln

    Niet gek dat Tesla het op gebied van betrouwbaarheid niet goed doet. Het is Amerikaans, ze hebben geen ervaring met auto's ontwerpen en bouwen, en ze slaan veel van de normale meerjarige testfase voor introductie van nieuwe automodellen over om modellen maar zo snel mogelijk op de markt te kunnen brengen.
     
    djfrens likes this.
  7. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Hier het volledige artikel voor degenen zonder FD-abonnement:

    Taxi's zijn mankementen Tesla zat en eisen €1,3 mln

    Auto's met gebreken, kilometerstanden die niet kloppen en een slechte service. Eén van de grootste Nederlandse klanten van Tesla pikt het niet meer. Bios-Groep, dat zo'n 70 Tesla's als taxi inzet op Schiphol, gaat naar de rechter en eist een schadevergoeding.

    In 2014 besloot Bios-groep haar taxi-vloot geheel elektrisch te maken.

    Ontevreden klanten van Tesla zoeken compensatie bij de rechter.Bios-groep, die zo'n 70 Tesla's als taxi inzet op Schiphol, eist €1,3 mln voor geleden schade.Stichting Tesla Claim, waarbij 200 Tesla-rijders zijn aangemeld, bereidt collectieve claim voor.

    In een grote loods op Schiphol-Rijk staan tientallen zwarte Tesla-taxi's aan hun laadpalen geketend. Door de coronacrisis ligt het taxivervoer voor luchtreizigers zo goed als stil. Volgend jaar, is de hoop, durven reizigers weer te vliegen. Dan zoeven de Tesla's weer af en aan.

    Er is nóg een reden waarom ze stilstaan. Met zo'n twintig taxi's is wel iets mis, vertelt vestigingsmanager Tofik Ohoudi. In zijn lange carrière als manager van wagenparken heeft hij nog nooit zoveel problemen gezien als bij Tesla. Bij de ene is de stuurbekrachtiging stuk. Bij de ander begaven de aandrijfassen het al na een paar maanden. Een ander terugkerend defect, zelfs bij gloednieuwe auto's: een kapotte draagarm, een essentieel onderdeel van de wielophanging. 'Bizar. Dat komt normaal gesproken pas na 500.000 kilometer misschien een keer voor.'

    Gerommel met kilometerstand

    Taxi Jappie uit Zwanenburg, die samen met Bios op Schiphol rijdt, heeft met haar 10 Tesla’s dezelfde ervaring. 'Ik heb bij Mercedes nooit een draagarm of aandrijfassen hoeven te vervangen. Zelfs niet toen we rolstoelvervoer deden en de busjes zwaar belast werden', zegt directrice Jill Sweijen.

    In juni 2019 moet een van haar taxi's naar het service center in Amsterdam-Zuidoost. Problemen met de navigatie. Als de auto bijvoorbeeld vertrekt uit Haarlem, start het navigatiesysteem de rit op de Pieter Calandlaan in Amsterdam. Sweijen vraagt Tesla ook naar de kilometerteller te kijken. De rittenstaten uit de boardcomputer, die taxichauffeurs wettelijk verplicht zijn bij te houden, klopt bij zeker zeven van haar taxi's niet met de stand op het dashboard. Die verspringt zodra de auto een 'reset' krijgt, of als de internetverbinding hapert. Soms verschilt het tientallen kilometers met de eigen administratie, in één geval zelfs meer dan 4700 km. Dat kán het taxibedrijf in aanvaring brengen met belastingdienst en toezichthouder ILT: als kilometerstanden niet kloppen kan dat duiden op fraude.

    De kilometerstanden op het dashboard blijken niet overeen te komen met de rittenstaten van chauffeurs.

    De monteurs bij Tesla hebben een eenvoudige oplossing: ze passen zelf de kilometerstand wel even aan, blijkt uit e-mail correspondentie tussen het taxibedrijf en Tesla, die in handen is van het FD. Taxi Jappie zit het niet lekker. Aanpassen van tellerstanden is strafbaar. Daarom vraagt Sweijen of Tesla per auto schriftelijk wil verklaren waarom het de kilometerstand heeft aangepast. Die verklaring heeft het taxibedrijf nooit gekregen.

    Actieradius te laag

    'Bios heeft bij mijn weten nooit een leverancier voor de rechter gedaagd. Normaal gesproken kom je er wel uit met elkaar.' vertelt ceo René van der Veer op het hoofdkantoor van Bios in Rotterdam. Met de auto's van de vorige leverancier Mercedes Benz was ook wel eens wat, maar dan kwamen 'de mannen met witte jassen uit Duitsland en werd het opgelost.' De dagvaarding is afgelopen juni bezorgd.

    En de relatie begon nog wel zo veelbelovend, zes jaar geleden. Op 16 oktober 2014 rijdt onder politie escorte een stoet van tientallen toeterende Tesla's een rondje Schiphol. De luchthaven gaat voor 100% elektrisch, een wereldprimeur. Bios heeft samen met SchipholTaxi een concessie voor acht jaar gekregen om emissievrij op Schiphol te mogen rijden. Voor Tesla, in die tijd nog een kleine speler, is het een mooie opsteker. Elke zakenreiziger die vanaf de luchthaven reist kan niet meer om het merk heen.

    Volgens Bios komt Tesla de afspraken uit 2014 niet na. Bios kocht 72 Model S wagens voor een bedrag van €5,7 mln. Daarvan werd €720.000 gesubsidieerd door RVO en de gemeente Amsterdam om elektrisch rijden aan te jagen. Een belangrijk onderdeel van de deal is de actieradius. Schiphol eist dat taxi's met een volle batterij minimaal 400 km moeten kunnen afleggen.

    'Tesla beloofde dat dat geen enkel probleem zou zijn' legt Van der Veer uit. 'Maar onze taxi's haalden dat bij lange na niet.' Tesla verweert zich door te stellen dat het taxibedrijf de auto's te intensief gebruikt. Onzin, vindt Van der Veer. 'We hadden juist in de onderhandelingen benadrukt dat dit voor ons als taxibedrijf, waarbij we veel kilometers maken, een cruciaal punt was.'

    200 aanmeldingen bij Stichting Tesla Claim

    Zo'n 200 personen hebben zich sinds de oprichting in oktober gemeld bij Stichting Tesla Claim. De stichting overweegt een collectieve rechtszaak te starten omdat de auto’s regelmatig mankementen vertonen. 'Het gaat om terugkerende, kostbare reparaties' vertelt voorzitter Wouter van Waning. 'Klanten bij wie de garantie is verlopen gaan de bietenbrug op.' Leden klagen onder meer over de autopilot die niet functioneert, handgrepen die stuk gaan en piepende geluiden bij het rijden. Ook zijn er meldingen dat de kilometerstand is aangepast als de auto na een reparatie wordt opgehaald. Van Waning merkt dat leden bang zijn om te procederen: 'Tesla heeft de macht om geen service meer te verlenen of op afstand de auto te blokkeren. Bovendien is al deze negatieve publiciteit slecht voor de inruilwaarde van de auto's.'In januari, als alle aanmeldingen goed zijn bestudeerd, beslist Stichting Tesla Claim of het een rechtszaak doorzet.

    Dure vervangingsdeal

    In 2016 komen Tesla en Bios tot een compromis: 64 Model S wagens worden ingeruild voor het nieuwe, duurdere type Model X. Totale kosten voor Bios: ruim €7,9 mln. Ook nu trekt Amsterdam de portemonnee en subsidieert €320.000.

    De Model X van taxibedrijf Bios is vaker in de garage te vinden dan op de weg.

    Als de auto's eindelijk vanaf november 2017 geleverd worden, blijkt de actieradius in orde. Maar nu hebben ze zoveel gebreken, dat de Model X vaker in de garage te vinden is dan op de weg. In 2018 moet Bios meer dan 75 defecten laten herstellen. In 2019 nog eens bijna 60. Vaak zijn het grote reparaties, zoals kapotte draagarmen of problemen met aandrijfassen, die een onveilige situatie op de weg kunnen opleveren.

    Tesla neemt niet meer op

    Wat het taxibedrijf pas echt radeloos maakt is de service. Aanvankelijk heeft Bios een vast aanspreekpunt, wat gebruikelijk is voor bedrijven met een groot wagenpark. Vanaf oktober 2018 moet de communicatie ineens via een anonieme 'frontoffice', waar de telefoon nauwelijks wordt opgenomen. Sinds juni 2019 mag Bios zelfs niet meer bellen. 'Problemen moesten ingevuld worden via een online formulier en dan maar hopen dat er iemand reageert', vertelt Van der Veer ontdaan.

    Ook bij Taxi Jappie slaat de wanhoop toe. 'Je moet zo zes tot acht weken wachten voordat een auto gerepareerd kan worden.' Een vervangende auto biedt voor taxibedrijven geen soelaas. Zij moeten rijden met een blauw kenteken en een boardcomputer.

    In 2019 voert Tesla ook nog eens de regel in dat Bios maar twee voertuigen tegelijk ter reparatie aan mag bieden. Zijn er meer probleemtaxi's, dan staan ze wekenlang stil. Maar de chauffeurs, die in vaste dienst zijn, worden doorbetaald. Daarom stelt Bios de autoproducent aansprakelijk voor €1,3 mln omzetverlies.

    En dan is er nog de taxi die in onderhoud was bij Tesla toen er in september 2018 brand uitbrak in het service center. De auto van Bios stond naast de brandende auto. Er zou geen schade aan de taxi zijn, maar de auto was maar liefst vijf maanden zoek. Tesla hulde zich in stilzwijgen, dus ten einde raad belde Bios de politie. Pas toen die een belletje deed en Tesla wel opnam, dook de auto ineens weer op. In deze zaak eist Bios nog eens zo'n €60.000 schadevergoeding.

    Openstaande rekeningen

    In 2018 repareert Tesla de gebreken nog kosteloos, maar vanaf 2019 worden er voor tienduizenden euro's rekeningen gestuurd. Volgens Tesla is de garantie, tot 80.000 kilometer, ondertussen verlopen. Er staat voor €150.000 aan facturen open, want Bios weigert te betalen. 'Onderhoud en normale reparaties betalen we gewoon', zegt ceo Van der Veer. 'Maar waarom zouden wij in vredesnaam moeten betalen voor onderdelen die gebrekkig zijn?'

    De zaak is nu zó geëscaleerd dat Tesla weigert nog iets aan de auto's te doen. Tofik Ohoudi meldde zich afgelopen juni bij de balie in Zuidoost met een probleem-taxi, maar kon weer rechtsomkeert maken. Bios kan niet bij een andere dealer terecht om de auto te laten maken. Alle service verloopt via Tesla zelf. Van der Veer: 'Tesla wil zijn klanten heel erg afhankelijk maken. Als we nu vol in bedrijf zouden zijn, zouden we dikke problemen hebben.'

    Eerdere rechtszaak

    Eerder stapten vier chauffeurs van Schipholtaxi naar de rechter over rammelende Tesla's. De rechter kwam afgelopen augustus tot de conclusie dat de verkeerde partij was gedaagd. De vier hadden niet Tesla moeten dagen, maar Mercedes-Benz Financial Services (MBFS), die de auto’s had doorverkocht aan de chauffeurs. De rechter stelde ook dat het moment van levering bepalend is of Tesla voldoet aan de overeenkomst. En toen ze de auto's kregen hadden de chauffeurs niet geklaagd over gebreken

    Ondanks alle ellende is Van der Veer wel overtuigd geraakt van elektrisch rijden. Maar of Tesla leverancier blijft, is zeer de vraag. Bios Groep heeft ondertussen 5 Audi E-trons aangeschaft. 'Daar wordt wel de telefoon opgenomen.'

    Tesla wil inhoudelijk niet reageren op vragen van het FD over de klachten van de taxibedrijven en de schadeclaims die ze indienen.
     
    djfrens likes this.
  8. djfrens

    djfrens Formula 3

    Jan 9, 2007
    2,113
    The Netherlands
  9. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,905
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    schokkend wat Bios meemaakt met het wagenpark. Maar ik hoor ze niet klagen over de gratis "brandstof" die deze Taxi's uit de supercharger trekken. Tesla heeft zelfs een extra supercharger laten bouwen (onder contract-dwang) op Schiphol. Ik zie niets terug in de ritkosten die daarmee aanzienlijk lager moet zijn.

    Ik praat de mankementen (ik rij nu de 2e probleemloze Tesla S) niet goed. Bouwkwaliteit is amerikaans en niet duits. Maar alle amerkaanse merken blinken daar niet in uit.
    Kan hooguit uit eigen ervaring spreken en moet concluderen dat alle service die ik heb gekregen correct en conform afspreken was. Kreeg altijd (gratis) vervangend vervoer zolang dat nodig was (vaak een S, soms een ander merk) en kreeg altijd netjes een "nul" factuur om te zien wat er precies was uitgevoerd.

    Elke klacht (hoe miniem ook) werd serieus genomen en opgelost. Soms tot in het extreme door hand bediende buitenspiegels te vervangen door elektrische. Zo is ook de volledige voortrein+motor vervangen (buiten garantie termijn) omdat deze bij extreem hard optrekken niet meedeed. Kosteloos mag ik daarbij opmerken.
     
  10. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    Handbediende spiegels, Fred?
    Ik dacht dat je die alleen nog op een Lada vond, als optie zonder meerkost.
    Hilarisch, dat Tesla-gepruts !! :D
     
  11. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,905
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Klopt Otto, de "classics" hadden standaard handbediende spiegels om in te klappen. Bij optie van Tech pakket (die bijna iedereen kocht) werden die dan elektrisch inklapbaar.
    Het bleek echter dat de handbediende (en dan bedoel ik inklappen, het verstellen van de spiegel was wel altijd elektrisch) gingen vastzitten. Erg handig in de wasstraat....
    Indien je dat melde bij Tesla werd je uitgenodigd voor service en werden ze vervangen voor elektrisch inklapbare.
     
    Melvok likes this.
  12. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    Wat een service!!!! :D
     
  13. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,112
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Het lijken (nog steeds) prototype problemen …. in plaats van probleem loze auto's …

    Dit FD verhaal is toch echt duidelijk genoeg …. en geef schrijnend weer hoe Tesla dit afwikkelt ...

    Maar ala, eens zal het misschien beter gaan, toch ? :)

    Er zijn ook tevreden Tesla rijders ...
     
  14. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Tevreden Tesla-rijders zijn er zeker :)

    Ik heb over diverse onderzoeken gelezen waaruit kwam dat Tesla-eigenaren het meest tevreden waren met hun auto. Dit is er bijvoorbeeld één van:

    https://www.businessinsider.com/tesla-tops-consumer-reports-owner-satisfaction-list-2019-2?international=true&r=US&IR=T

    Het geeft denk ik ook goed aan dat voor tevredenheid het zeker niet alleen om de kwaliteit gaat. Uit het laatste betrouwbaarheidonderzoek van de Consumentenbond kwam bijvoorbeeld dat Alfa Romeo de meest onbetrouwbare auto's in NL leverde. De rijders daarvan zijn volgens mij gemiddeld ook best tevreden met hun auto. Tesla scoorde trouwens in dat betrouwbaarheidsonderzoek dus beter dan Alfa Romeo. Ik ben overigens wel benieuwd wat eruit zou komen als ze Ferrari in zowel de betrouwbaarheids- als tevredenheidsonderzoeken mee zouden nemen:)

    https://www.consumentenbond.nl/test/auto-fiets-reizen/automankementen
     
  15. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Ik weet niet welk FD verhaal het betreft maar weet al dat ik geen behoefte heb om het te lezen.
    Ik ben een tevreden Tesla rijder!
    Welke auto/merk is er echt probleemloos?
    Heb genoeg schrijnende verhalen gehoord/gelezen van diverse "A-merken" waar men zich behoorlijk voor moet schamen.
     
  16. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Dit is dus ook een leuk voorbeeld :)
     
  17. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,063
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Het FD-artikel staat integraal een paar posts hierboven:)
     
    Melvok likes this.
  18. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Zei toch dat ik het niet wil lezen :p
     
    Melvok likes this.
  19. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,284
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Tevreden of niet, ik weet zeker dat bijna 100% van de Tesla rijders alle zogenoemde mankementen op de koop toe nemen vanwege alle fiscale voordelen en lage bijtelling, haal dat er af en er was en werd geen Tesla meer verkocht in heel Nederland. bijzonder toch wat mensen allemaal over hebben voor een beetje voordeel.
     
    rob.kruiswijk likes this.
  20. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,112
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Inderdaad Milko …

    Maar dat is allemaal snel afgelopen … de Staat loopt te veel geld mis …

    Tesla's zijn strax absoluut niet populair meer …

    En een gebruikte ? Onverkoopbaar denk ik … wie wil er accu pakketten vervangen ?
     
  21. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    Wat een onzin. Ik heb deze bewust privé gekocht omdat ik elektrisch wil rijden en deze auto bij mij het meeste aansluit bij mijn wensen.
    Het is nmm een heerlijke reisauto met veel acceleratie, 4 wiel aangedreven en grote actieradius.
    Tevens zitten er leuke gadgets op maar dat was voor mij niet doorslaggevend.
    Ook krijg je met updates er nieuwe features bij waarvoor ik niet bij hoef te betalen.
    Heb ook geen mankementen gehad, wel vele mankementen met meerdere verschillende nieuwe benzine autos.
    Dus niets fiscale voordelen, niets lage bijtelling.
    En hierin ben ik niet de enige.

    Je kan pas oordelen als je het zelf hebt ervaren.
    De negatieve verhalen worden meestal gedragen door niet gelovers/rijders en/of flink aangedikt in de media, Corona anyone?
    De negatieve verhalen inzake de VW EV's beginnen zich al aardig op te stapelen en daar ben ik ook van mening dat je alles met korreltje zou moet nemen.
     
  22. Jonkheer

    Jonkheer Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Aug 29, 2010
    2,250
    The Netherlands
    Full Name:
    Christiaan
    En waar haal jij deze totaal ongefundeerde wijsheid vandaan??
     
  23. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    Misschien is dit gefundeerde wijsheid? :D
    Dat de kobaltwinning voornamelijk door kinderarbeid tot stand komt, dat vinden we natuurlijk niet erg, hé. Dat is een dom detail waar niemand van wakker ligt.
    "De ver van mijn bed " show!
    Achter de hele EV-business zit niet Tesla, al zeker niet het corrupte Congo, maar wel het oppermachtige China... en dat zou ons misschien ooit wel eens heel zuur kunnen opbreken.

    https://www.nsenergybusiness.com/features/china-cobalt-congo-batteries/#

    https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/congolezen-betalen-de-prijs-voor-onze-elektrische-auto-s~bb6061da/
     
    Bas likes this.
  24. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,284
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    #574 milko1969, Dec 9, 2020
    Last edited: Dec 9, 2020
    ik denk dat jij de uitzondering op de regel bent in dit geval, ben al vele jaren werkzaam in de automotive, heb aan de wieg gestaan van de sales en introductie in 2011 van de destijds zogenaamde Opel Ampera, die was om dezelfde reden ook niet aan te slepen, net als de Tesla, vanwege alle fiscale voordelen, is geen onzin maar volledig gebaseerd op feiten. Ja, ik heb ze allemaal gereden en rijd ze ook nog regelmatig, ik snap het zakelijke aspect, maar zonder dat zou er geen enkel draagvlak zijn in Nederland. Dat zie je nu al met alle einde jaars hypes op dit soort voertuigen als er weer 4% bij komt in de bijtelling. Verhouding Zakelijk particulier bij Tesla en vergelijkbare voertuigen is zo goed als bijna 90% zakelijke rijders en dat is vast niet vanwege alle subsidies en lage bijtelling en geen MRB.......tuurlijk niet! staat overigens leuk filmpje op YouTube van Harry’s Garage over het verschil in uitstoot van 10 jaar rijden in een VW ID3 tov. Een klassieker. De ID3 wordt gemiddeld in die periode driemaal vervangen wat uiteindelijk door de productie ervan bijna 20 x meer CO2 uitstoot genereert, dan blijven rijden in je fossiele brandstof klassieker. Grappig!
     
    djfrens, Bas and Sebsonic like this.
  25. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,284
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    #575 milko1969, Dec 9, 2020
    Last edited by a moderator: Dec 11, 2020
    Beste Sebastiaan,

    ik begrijp jouw specifieke vraagstelling niet t.o.v mijn post/persoon en zie dan ook geen reden om contact op te nemen.
    Daarnaast is het denk ik niet gepast om dit soort verzoeken en publiek te plaatsen, zeker niet als eerste post t.o.v iemand die je niet kent, laat staan als eerste post op dit forum. Ik wens jullie dan ook succes met karten en verdere stappen in de autosport.
     
    Andretti Molletti and Bas like this.

Share This Page