Corona (Politieke inhoud goedgekeurd) | Page 12 | FerrariChat

Corona (Politieke inhoud goedgekeurd)

Discussion in 'Holland/Belgium' started by 328gts1987, Mar 22, 2020.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    836
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Als niet de halve hypochondere bevolking naar de teststraten rent (het levert tenslotte ook 2 weken betaald verlof op, uitzonderingen van 7 weken zijn ook al gemeld), dan zal je zien dat het aantal besmettingen fors afneemt! :D

    Verder denk ik er niet zo over na...mn eerste mondkapje ligt nog ongebruikt in een hoekje....
    (En er is nog steeds geen cent in de zorg geïnvesteerd! Dat willen de heren zorgverzekeringen immers niet ;) die worden nu slapende rijk....)
     
  2. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,582
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    De mensen die denken dat deze situatie een keer zou eindigen, moeten nu toch ook gaan inzien dat de overheid ons juist in deze situatie wil houden? En intussen een zwarte pieten politiek bedrijft: voetbalsupporters, jongeren, kroeggangers, tegenstanders van mondkapjes en nu zag ik gisteren op de NOS ook al dat blijkbaar relatief veel allochtonen positief testen en "dat de overheid daar eens naar moet kijken". Dus de volgende zondebok. Verdeel en heers. En intussen tegengeluiden censureren.
     
  3. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    836
    Holland
    Full Name:
    Steef
    De ‘beste burgemeester van de wereld‘ had juist die bevolkingsgroep vrijgesteld van maatregelen...! :eek:
     
  4. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Ik ben het met je eens als het gaat om zoeken van zondebokken, maar dat zijn denk ik in dit geval de jongeren/studenten en feestvierende horecagangers geweest. Dat klinkt namelijk vanuit de politiek gezien als partijen die je zonder politieke tegenslag de schuld kan geven. Hetzelfde gold denk ik in de vorige crisis voor 'de bankiers'.

    Er is al sinds maart bekend dat Corona het wereldwijd goed doet onder immigranten. Erg logisch, want bijvoorbeeld overgewicht, roken en criminaliteit doen het in het regelmatig ook goed onder groepen met een immigratie-achtergrond. Dat komt o.a. doordat er gemiddeld net iets minder belang wordt gehecht aan goede adviezen en regeltjes, wat overigens natuurlijk ook vaak zo is bij autochtone groepen die de onderkant van de maatschappij vormen. Daar houdt Corona ook van. Dat in Nederland benoemen ligt natuurlijk echter extreem gevoelig. Dan maar het grootste probleem links laten liggen en liever studenten of restaurants de schuld geven.

    Ondertussen is zo'n 25% van de testen in de Bijlmer positief; een waanzinnig percentage. Daar gaat met de nieuwe regeltjes ben ik bang niet snel iets aan veranderen. Mensen met een immigratie-achtergrond zijn ondervertegenwoordigd in de horeca, dus van het sluiten van de horeca is voor die groep niet veel te verwachten. Ze zijn in de grote steden zwaar oververtegenwoordigd op scholen waar denk ik een groot deel van de verspreiding in de afgelopen maand plaatsvindt. Die blijven gewoon open. Verder denk ik het algemeen dat er zowel onder mensen met als zonder een immigratie-achtergrond niet veel gaat veranderen in hoe men op straat en thuis actief zal zijn.
     
  5. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    #280 ChrisW1, Oct 14, 2020
    Last edited: Oct 14, 2020
    Krankzinnig dat de overheid het beleid en onze welvaart nu inderdaad zoals Steef ("Ajax") hierboven stelt afhankelijk lijkt te maken van het aantal positieve testen. De gepresenteerde roadmap is te simplistisch voor woorden maar gaat zoals gezegd wel onze welvaart voor een groot afhankelijk maken van deze relatief irrevante parameter.

    Volgens mij testen we nu zo'n 6x meer dan in juni en zo'n 10x meer dan in april. Het aantal testen kan natuurlijk nog veel verder omhoog en omdat er nog steeds maar een relatief klein deel van het daadwerkelijke aantal besmettingen nu wordt getest kun je nog voor leuke verdere inflatie zorgen. Als ik de roadmap zo zie, kunnen we dan pas weer in april weer een stapje terug, als het weer dan ten minste meespeelt en mooi wordt.

    Aan het begin van deze Corona massahysterie ging het om aantal doden en IC-capaciteit. Dat waren nog begrijpelijke parameters om in de gaten te houden. Waarom het aantal positieve testen relevant is, kan ik alleen verklaren vanuit onzinnige politieke overwegingen. De media zijn op een gegeven moment geruisloos geswitched van aantal doden en IC-bezetting naar aantal positieve testen omdat de dodencijfers en IC-bezettingscijfers niet meer paniekzaaierig genoeg waren. Die stellen inderdaad ook zelfs nu niet veel voor.

    Omdat de media het echter nu alleen nog maar lijken te hebben over het aantal positieve testen, en het ook internationaal vergelijken, maken Rutte & co er nu ook een sport van om op het gebied van aantal positieve testen t.o.v. de Europese concurrentie op zijn minst redelijk te doen.

    Dat er op zijn minst een heel slechte correlatie is tussen het aantal positieve testen en het aantal doden en ziekenhuisopnames maakt kennelijk niet uit. Zie hier de recente statistieken van het RIVM:

    Image Unavailable, Please Login

    Image Unavailable, Please Login
    Image Unavailable, Please Login
    'Grappig' dat ze het bij de positieve testen over 'patiënten' hebben. De meesten zullen nauwelijks last hebben van het virus, laat staan dat ze bij de huisarts of ziekenhuis patiënt worden.

    Onbegrijpelijk dat we met de bovenstaande aantallen ziekenhuisopnames nu in de problemen zouden zijn gekomen. De aantallen zijn nog heel veel lager dan in maart/april en we hebben een half jaar voorbereiding gehad. Er zijn kapitalen uitgegeven aan voor volgens mij duizend tot tweeduizend sets apparatuur voor de IC's. Waar is al dat spul neergezet?

    Verder als toelichting: er overlijden in de zomer zo'n 2600 mensen per week en in de herfst/winter zo'n ruim 3000 per week. Die overlijden ook met een gemiddelde leeftijd van onder de 80 jaar in plaats van met de bijna 83 jaar zoals nu bij 'Corona-doden' het geval is. De echt belangrijke oorzaken achter de sterftecijfers, en de toename erin elk jaar in de herfst/winter, zijn kennelijk niet belangrijk. Ik kan me niet herinneren dat we daar ook maar een kleine fractie van de urgentie en geld aan hebben gespendeerd van wat we nu besteden aan Corona.
     
    Ajax de 1e and bigodino like this.
  6. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,582
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    Het voortdurend aanpassen van de parameters is enorm verdacht. Sinds kort worden niet alleen vastgestelde covid patiënten geteld, maar ook vermoedelijke. Mijn vrouw werkt in een ziekenhuis en daar worden de cijfers bijgehouden van patiënten wel/niet op de IC en sterfgevallen. Opvallend is dat sinds kort (sinds dat het Nivel als bron gebruikt wordt) ook het ziekenhuis onderscheid maakt in bevestigde en verdachte gevallen. Blijkt dat ongeveer de helft niet bevestigd is.

    Op het moment dat Rutte in een debat zei dat er misschien wetenschappelijk geen basis is voor de maatregelen (want lage cijfers), maar dat hij op zijn gevoel af gaat, had iedereen toch moeten eisen dat hij per direct opstapt? Je regeert geen land op basis van gevoelens, zeker niet als angst daarbij de grootste rol speelt.
     
    Ajax de 1e and ChrisW1 like this.
  7. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    #282 ChrisW1, Oct 14, 2020
    Last edited: Oct 14, 2020
    Beste Peter,

    Ik vind het niet 'verdacht' dat de parameters zijn gewisseld. Ik zou dat woord ook niet gebruiken want dan krijg je gelijk weer mensen als Harry op je nek die inhoudelijk zich niet in de discussie kunnen mengen en alleen maar roepen dat iets wat anders is dan ondersteuning voor de regering 'complotdenken' is :)

    Ik geloof ook niet in een complot vanuit de overheid. Ik geloof eerder het tegenovergestelde. Voor een overheid die bijvoorbeeld met een complot over de rug van corona meer macht naar zich toe wil trekken is een krachtige gelijkgestemde structuur aan de macht nodig. Ik zie juist het tegenovergestelde. Chaos en onmacht om om te gaan met dit virusprobleem.

    De opstelling van de media sinds maart vind ik verwerpelijk, maar wel begrijpelijk. In dat landschap is er een harde concurrentie voor het krijgen van de aandacht van de lezer. Paniek- en doemberichten doen het daarvoor veel beter dan genuanceerde berichten. Vandaar dat ik de omschakeling van 'coronadoden' waar we eerder mee werden doodgegooid (zonder enige context toen in de vorm van melding hoeveel mensen er in totaal doodgingen en aan welke oorzaken) naar het lekker stijgende aantal positieve testen wel begrijp. Dat ze daarbij ook weer vaak weglaten dat er steeds meer getest wordt en dat het aantal positieve testen zelfs nu nog maar een fractie is van het daadwerkelijke aantal besmettingen past weer bij mijn gevoel dat nuancering niet samengaat met het willen brengen van een sensatie-artikel.

    Het gedrag van de overheid is denk ik grotendeels te verklaren door het korte termijndenken waar de overheid in onze westerse maatschappij bijna wel toe gedwongen is (verkiezingen zijn nooit ver weg). De media schetst een groot probleem en de politiek moet dan snel reageren. Ook al is dat met maatregelen die niet goed doordacht zijn. Het moeten vooral maatregelen zijn die op korte termijn zichtbaar zijn.

    Ik ben bang dat wij met onze verdeelde vorm van leiderschap in de westerse maatschappij door het bijna verplichte korte termijndenken in het algemeen niet echt goed met grote problemen kunnen omgaan. Hetzelfde zie ik namelijk m.b.t. CO2/global warming, stikstofverbindingen, plastic, pfas etcetera

    De media schetst een opgeklopte versie van het probleem, waarbij doemgedachten het in het algemeen erg goed doen, en de politici hier komen met ondoordachte oplossingen als palmolie, biomassa, uitzetten van kerncentrales, stimuleren elektrische auto’s terwijl er nog nauwelijks groene stroom wordt opgewekt, plastic inzameling waarvan een deel naar Azië gaat om in rivieren en oceanen te eindigen, 100 km/uur limiet etcetera. Niets wat op die vlakken is ingevoerd, gaat een goede oplossing brengen voor de problemen.

    Het is mij nu ook geheel niet duidelijk wat de overall strategie is van onze overheid om het coronaprobleem op te lossen. China heeft die (totale uitroeiing). Zweden heeft die (temporiseren totdat iedereen het heeft gehad). Wat is onze strategie? Van een lockdown gaat het virus niet weg. Gaan we de golfbewegingen en economische ellende van de afgelopen 7 maanden nog 4 jaar lang herhalen totdat iedereen het uiteindelijk toch heeft gehad, misschien gedeeltelijk nog geholpen door een vaccin en betere behandelmethodieken? Naar de eindoplossing wordt niet eens gevraagd door de media. Met 'iets' doen wat op korte termijn zichtbaar is, komt de politiek al weg.

    Conte (premier Italië) zei het mooi toen hem werd gevraagd waarom niet eerder al maatregelen waren genomen door bijvoorbeeld Noord Italië af te sluiten. Hij antwoordde dat het volk er eerder niet rijp voor was. Dat is exact hoe het gaat. De overheid doet een tijdlang niets totdat het volgens de media en het volk fout is gegaan. Dan gaan ze opeens snel iets doen. Dit is ook de laatste twee maanden met covid in NL volgens mij zo gegaan, en is het ook met stikstofverbingen en pfas gegaan (ook 10 jaar vrijwel niets gedaan en dan ineens paniek).

    Helaas gaat de aanpak van dit soort problemen in China ongelooflijk veel beter. Die kunnen hun beleid op de lange termijn richten omdat er geen verkiezingen om de hoek liggen. Dissonanten die iets tegen mondkapjes bijvoorbeeld willen inbrengen zullen ook geen 'air time' in de media krijgen. Ik ben uiteraard geen voorstander van een autoritair regime naar Chinees model, maar het onvermogen in onze maatschappijvorm om grote problemen aan te pakken vind ik wel zorgelijk.
     
    bigodino and Ajax de 1e like this.
  8. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,582
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    Beste Chris,

    Bedankt voor de uitgebreide reactie. Als ik het goed samenvat, denk jij eerder aan incompetentie, politiek gewin en kijkcijfers dan aan opzet. Ik zie dat ook wel, maar ben toch wat cynischer, mede gevoed door de ervaring die ik heb in mijn dagelijks werk met de overheid. Die ervaring is kort samengevat: the road to hell is paved with good intentions. De ambtenaren hebben hun mond vol over participatie en draagvlak, maar als het er op aan komt, spreken ze uit dat ze liever d.m.v. wetgeving hun ideeën en plannen willen opleggen. In alles zit een communistische ondertoon. Er is geen ruimte voor andersdenkenden. En de grootse plannen zijn allemaal gebaseerd op angst: of dat nu een virus of klimaatverandering is. Dus moet iedereen meedoen. De Amerikanen hebben nog een mooi gezegde: ideas so good, they have to be mandatory. Als ze echt zo goed waren, hoefde je ze niet af te dwingen. Veel zaken moeten volgens dit soort mensen geforceerd doorgevoerd worden, in plaats van een natuurlijk tempo door te lopen (early adopters etc).
     
  9. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Toekomst en testen, ik zou wel eens willen weten wat "het aantal" mensen zijn die Covid hebben gehad.
    Dat moeten toch inmiddels in de duizenden lopen met de besmettingen die nu vastgesteld/getest zijn.
    Zoals eerder al werd gezegd hierboven "in Italie zijn ze voorzichtig maar niet para omdat ze het daar allemaal wel hebben gehad..."
    Komt gelijk de vraag; 1x gehad blijf je dan (voldoende) immuun? Er was in China 1 geval van her-besmetting, dat is inmiddels weken geleden en hoor er nix meer over. Was bovendien een man van over de 80...


    Ps: Ik heb een gezin van 7 personen en wil op bezoek bij mijn familie met 3 personen. Dat mag niet volgens opgelegde regels. Maar de 3 mogen wel op bezoek bij mij in het huis van 7 want dat is wel "veilig/beheersbaar". Ik zie het verschil niet en het virus ook niet, schat ik.

    Ik blijf me erover verbazen dat zulke regels bestaan en heilig worden verklaard. Zo ook mondkapjes en de advisering die wordt gegeven, zonder te melden dat eenmaal gebruikt je deze op juiste wijze moet afzetten en bij voorkeur handen direct goed wassen. Anders raak je nog besmet....
    Ventileren/lucht verversen heeft meer effect maar hoor je nauwelijks iets over.
     
  10. dirktor

    dirktor Formula Junior

    Feb 9, 2005
    935
    Amsterdam, NL
    Full Name:
    Dirk
    Mijn boekhoudster heeft nu 2x corona gehad dit jaar maar bij de ggd hadden ze nog niemand gehad die voor een 3e keer terug kwam.
     
  11. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,582
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    Het is een superslim virus. Het kan klokkijken, tellen, heeft ruimtelijk inzicht (Holland Casino: restaurantdeel tot 22u open, de rest tot 01u). Het maakt onderscheid in politieke mening (BLM protest prima, anti-lockdown protest moet uit elkaar gemept worden). Het virus waart niet in het klaslokaal rond, maar wel op de gang. etc, etc.

    In plaats dat de overheid zich concentreert op niet werkende maatregelen (mondkapjes), hoor je ze helemaal niet over het versterken van je immuunsysteem. Of over eerstelijnsbehandeling (HCO). In plaats daarvan adviseert het RIVM nog steeds een paracetamol...
     
    Bas likes this.
  12. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,283
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
    Vindt het moedig dat jullie allemaal nog de moeite nemen om überhaupt maar te reageren of bekritiseren. Het helpt niets, want men doet in Den Haag gewoon wat ze zelf politiek gezien het beste uitkomt. Zou mezelf maar met nuttigere dingen bezighouden want hoe goed of sterk de argumentatie ook is...............het maakt geen verschil, het gros doet gewoon wat hem of haar het beste past inclusief het gehele kabinet:cool::cool:
     
    Bas and Ajax de 1e like this.
  13. Bas

    Bas Four Time F1 World Champ

    Mar 24, 2008
    41,300
    ESP
    Full Name:
    Bas
    Ik blijf erbij dat er een groter plan speelt om socialisme of op z'n minst extreem hoge belasting in te brengen (alsof jullie in Nederland al niet genoeg belasting betalen).
     
  14. Harry-SZ

    Harry-SZ F1 Rookie

    Ik vind het echt zonde dat er maar 1 draadje actief is in het NL-talige Ferrarichat en dat is helaas dit CT-propagandadraadje met mensen die helemaal opgaan in een onrealistische globale samenzwering.
    Wat zou dan ook het grote plan hierachter zijn? We doen alsof er een virus is en dan zorgen we dat de economie een fikse tik krijgt?
    Of dat iedereen meer belasting moet betalen? Daar is toch helemaal niet zo'n plan voor nodig?

    Ik skip dit draadje voortaan, want ik kom niet op Fchat voor deze onzin. Ik kom hier om dingen over Ferrari's en andere leuke auto's te lezen.
     
  15. Ferryducati

    Ferryducati Formula Junior

    Jun 3, 2015
    473
    Ik sluit me hier volledig bij aan.
     
  16. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Het mooie van een forum en zeker een apart draadje daarin is dat je zelf kunt kiezen waar je op klikt en naar kijkt.

    Ik kan me heel goed voorstellen dat er velen zijn die corona-moe zijn en er niets meer over willen lezen of zeggen. Aan de andere kant is het een onderwerp wat onze maatschappij nu enorm raakt en waar in het algemeen héél veel over gesproken wordt. Het internationale corona-draadje op Fchat heeft inmiddels zo'n 22.000 reacties en zal daarmee een van de drukste draadjes ooit zijn op deze site. Corona raakt zelfs mijn autohobby. Diverse ritjes zijn dit jaar ivm het virus gecancelled en de normale plezierige ritjes naar een gezamenlijk te genieten lunch op een terras op een mooie plek in NL waren dit jaar ook dun gezaaid.

    Dat is toch ook zo op jouw eigen Gummen forum? Dat was ook zo stil als een kerkhof en op sterven na dood totdat corona ten tonele kwam. Waarom gooi je het levendige corona-draadje daar niet op slot? Dan kun je ook gelijk de hosting fees besparen en de site geheel op slot doen.

    Wat ik ook niet helemaal begrijp is waarom je er toch regelmatig voor kiest om in dit draadje deel te nemen, maar niet iets inhoudelijks zegt en alleen komt melden dat iedereen die iets schrijft in dit draadje domme complotdenkers zijn. Dat komt op mij inhoudelijk een beetje hetzelfde over als wanneer het hier over het katholiek geloof zou gaan en mensen zouden vragen hoe dinosaurussen nu te rijmen zijn met het scheppingsverhaal waarin de aarde opeens zo'n 6000 jaar geleden ontstond en met het verhaal over al de diertjes die in de ark van Noach werden gepropt en gered. De enige reactie die streng gelovigen daarop in het algemeen kunnen geven is dat iemand die dat vraagt ook een domme complotdenker is waardoor je ook niet meer met hem in discussie hoeft te gaan. Vervolgens doen ze ook hetzelfde als wat jij zegt te doen. Televisie de deur uit, abonnement nemen op een streng gereformeerd dagblad, alleen nog maar privé-contact met gelijkdenkenden opzoeken en daarmee alle tegengeluiden uitbannen.
     
  17. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Het aantal Nederlanders dat het heeft gehad zal denk ik niet in de duizenden lopen maar denk ik inmiddels mogelijk de 2 miljoen gepasseerd zijn. In het verleden waren we ook in uiterlijk 2 jaar 'klaar' met een nieuw virus omdat dan voldoende mensen het wel gehad hadden. Helaas kan het nu wel wat langer duren. Met het huidige beleid wordt de pleister er wel heel erg langzaam afgetrokken.

    Volgens mij kun je in het algemeen meerdere keren door een corona-virus (daar zijn er al meerdere van continu in omloop) besmet worden. Gelukkig heeft het afweersysteem wel een geheugen en zou je er hopelijk een tweede keer veel beter mee om kunnen gaan. Dat is niet veel anders als met alle huidige corona en influenza virussen. We hebben dat ook ooit mooi getest toen 'we' Amerika verblijden met 'onze' komst. De mensen die daar toen woonden konden ook niet zo goed tegen onze normale virussen. Na de eerste golf werd dat daar echter ook snel beter.
     
  18. ChrisW1

    ChrisW1 Formula 3

    Oct 29, 2015
    1,060
    The Netherlands
    Full Name:
    Chris
    Peter,

    Ik ben het grotendeels eens met wat je zegt. Ik denk wel dat het voor het oplossen van grote problemen nodig is om eerst goede oplossingen uit te werken en daarna het implementeren ervan wel af te dwingen. Ik denk dat het op beide vlakken in de meeste westerse democratieën misgaat. Plannen zijn te kort de bocht bedacht en er met name op gericht om op heel korte termijn te laten zien dat je 'iets' doet als politicus. Het afdwingen moet ook met de ineffectieve fluwele handschoen gebeuren want anders wordt je als zittende politicus niet herkozen.
     
  19. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,582
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    Harry, ik verwacht geen reactie van je, maar wilde je toch iets meegeven. Je zult toch niet kunnen ontkennen dat globalisten bestaan? Ze komen er open voor uit (New World Order). En ze voeren hun plannen op meerdere fronten uit. Kijk alleen al naar de EU. Het virus wordt misbruikt om weer verder te komen met hun plannen. De motivatie? Zolang de mens bestaat, zijn er lieden geweest die niet het beste voor hadden met de medemens. Communisme is niet verdwenen met het vallen van de muur. Evenmin zijn duivelse mensen na het vallen van het fascisme verdwenen. En je hebt niet veel van dit soort lieden nodig, maar wel de goede propaganda. Kijk maar eens hoeveel mensen nu met een mondkapje rondlopen.
     
    rob.kruiswijk and Ajax de 1e like this.
  20. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,582
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    en natuurlijk prima dat mensen dit draadje niet meer openen, we leven (voorlopig nog) in een vrij land! :p
     
    Ajax de 1e likes this.
  21. bigodino

    bigodino F1 World Champ
    Silver Subscribed

    Apr 29, 2004
    12,582
    The Netherlands
    Full Name:
    Peter den Biggelaar
    #296 bigodino, Oct 15, 2020
    Last edited: Oct 15, 2020
    Ik heb nog even de ruwe data van het RIVM over Covid zitten ontleden. Opvallend: van de gevallen gemeld bij de GGD is voor bijna 20% niet bekend of ze zijn overleden of niet. Ik mag er toch van uit gaan dat overlijdens redelijk accuraat geregistreerd worden? Ik neem dus aan dat die 20% grotendeels weer hersteld zijn. Verder is 51% niet in het ziekenhuis overleden. Dus die mensen lagen niet op de IC. Ik vermoed dat het mensen zijn in verpleegtehuizen. Want 88% van de overledenen is 70+.

    Of mensen met of aan Corona zijn overleden, wordt in de data niets vermeld. Wel in de weekrapportage: 73 mensen onder de 70 zijn aan Corona overleden.

    Edit: in de weekrapportage wordt ook iets vermeld over locaties. Zal er eens verder in duiken.
     
    Ajax de 1e and 328gts1987 like this.
  22. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,338
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Wow, heel goed en kort samengevat hoe het in Den Haag werkt, kom je ook nog met een oplossing zodat het veranderd in Den Haag?


    Sent from my iPhone using FerrariChat.com mobile app
     
  23. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Ik vind hier een uitspraak die hierop aansluit:

    Tot dusverre zijn 70 mensen onder de 70 jaar overleden zónder ‘onderliggend’ lijden (cijfers RIVM) en tóch wordt een complete samenleving voor de trein gegooid door onze politiek?

    Mondkapjes die zo veilig zijn als een vergiet maar nog net niet verplicht worden (lees de verpakking eens goed), een vaccin tegen een ziekte waar 99+% van de bevolking van geneest zónder vaccin wordt gepresenteerd als de enig mogelijke oplossing om hier uit te komen… terwijl er jaarlijks 3- tot 10.000 mensen sterven aan een virus mét een vaccin (influenza).

    Een anderhalf meter samenleving verankerd in wetgeving waarbij je zelfs je eigen ouders niet meer mag knuffelen, waarbij anderhalf miljoen jongeren worden opgehokt die geen enkel medisch risico lopen, waarbij alleenstaanden de rest van hun leven alleenstaand zullen moeten blijven. Hoe is dit mogelijk?

    Angst gevoed door politici, medici en de media. Wat is de drijfveer? Wat is de oorzaak? De jarenlange bezuinigingen op de zorg.
    In 2015 had Nederland 2.200 IC-bedden en in 2009 49.000 ziekenhuisbedden. Anno 2020 heeft Nederland 1.200 IC-bedden en 40.000 ziekenhuisbedden. Tussen 2009 en 2020 is de bevolking in Nederland met 1 miljoen mensen toegenomen.
    We bungelen onderaan de statistieken in Europa met onze hoeveelheid IC-bedden.
    En waar zit de angst dan? Bij de politici die hiervoor verantwoordelijk zijn en bij de medici die hierop afgerekend worden.

    Het draait plots niet meer om IC-bedden maar om ‘besmettingen’ en ‘besmettingen’ noemt het RIVM nu ‘patiënten’.
    De zeer discutabele PCR-test wordt gebruikt om ‘besmettingen’ te meten. Maar besmet wil nog niet zeggen ziek?

    Er is sprake van een griepepidemie als 58 mensen per 100.000 inwoners patiënt zijn geworden. Op zo’n moment ken je altijd wel iemand in je omgeving die ziek in bed ligt. We zitten nu op sommige plekken al op 600 ‘besmettingen’ per 100.000 inwoners, maar wie liggen er ziek in bed, hoeveel mensen zijn werkelijk ‘patiënt’?
    En als 99+% van de bevolking geneest zonder vaccin, en 60% zelfs symptoomloos (=RIVM) verloopt, is er dan sprake van een noodsituatie?
    6.900 doden dit seizoen, dat is het kille getal. Maar de media telt door, terwijl een griepseizoen per seizoen loopt, en niet per jaar.

    Schrijft de media dit? Neen! We laten een complete trein vol passagiers ontsporen om één man die op de rails ligt te redden, maar die ene man is door onze politiek op de rails gelegd. En die politiek is bang, doodsbang om hierop afgerekend te worden…
     
    bigodino likes this.
  24. Ajax de 1e

    Ajax de 1e Formula Junior

    Feb 21, 2014
    836
    Holland
    Full Name:
    Steef
    Ik vraag me af wanneer het volk stopt met het ophalen van de schouders. Ik bespeur maar weinig weerstand (of we krijgen het niet te zien of te horen ;) ).

    Dan is dit filmpje veelzeggend:


    En wanneer wordt die 100km/h opgeheven? Dit is niet te doen, slaapverwekkend, nu zit helemaal niemand meer op te letten :D
     
  25. milko1969

    milko1969 Formula 3

    Feb 21, 2012
    1,283
    Breda, Holland
    Full Name:
    Milko
     

Share This Page