Pechhulp (NL/Europa?) | FerrariChat

Pechhulp (NL/Europa?)

Discussion in 'Holland/Belgium' started by Enzo Sebastian, Sep 22, 2020.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. Enzo Sebastian

    Enzo Sebastian Karting
    Silver Subscribed

    Aug 2, 2020
    243
    Amsterdam
    Full Name:
    Laurence Sebastian
    Amici,

    Inmiddels staat de F430 voor de deur, jeej! Naja, in Oss dan maar bij wijze van spreken. Hopelijk over 2 weken echt voor de deur. Nu was ik even benieuwd. Ik heb een Assicuro all-risk dekking, een goede verzekering met goede voorwaarden. Die hebben ook een ophaalservice bij technische problemen. Echter, je weet natuurlijk nooit hoe ver e.e.a. strekt en ik vroeg mij af of jullie nog aanvullende dekkingen in de vorm van pechhulp (Roadguard/Allsecur/ANWB) hebben afgesloten en wat je daarvan kan verwachten? Ik was voorheen altijd bij de VVAA verzekerd en die hadden hun eigen service hierin in de verzekeringspolis verwerkt. Echter, bij Assicuro is dat toch wat in meer uitgeklede vorm...

    Mocht nou iets vreemds gebeuren op vakantie en de wagen niet meer van z'n plek komen. Dan zou het fijn zijn als hij in Oss terecht komt voor reparatie, maar onderwijl moet dat ding wel opgetakeld worden en heb ik wellicht vervangend vervoer o.i.d. nodig. Is de ANWB daarvoor aan te raden? En weten die dat ze een F430 niet aan de voorwielen omhoog kunnen slepen? Wat doen jullie daarin? Ben benieuwd!
     
  2. aero

    aero Formula Junior

    May 8, 2011
    332
    the netherlands
    Full Name:
    Emil Dubbelman
    Hoi,

    Ik maak al jaren (zo min mogelijk natuurlijk) gebruik van de KNAC breakdown service, in Nederland door de ANWB uitgevoerd in het geval je denkt weer op weg te kunnen.
    Afgelopen jaar en daarvoor 2 keer nodig gehad. 1 maal gestrand in Belgie met onze daily Saab. Alles keurig afgehandeld, het kost natuurlijk altijd veel tijd als je om 06:00 in de Ardennen ineens stil staat. Maar, vervangende auto etc., alles keurig geregeld. Op de terugweg auto weer opgehaald bij de garage en de leenauto bij een ander garage weer achter gelaten.
    Laatste keer was met de Bentley T2, gewoon in Nederland maar met de dame aan de lijn al afgesproken dat reparatie ter plekke niet kon (olieleiding levelsysteem kapot). Ook hier meteen opgehaald, naar depot gebracht en op maandag bij de specialist (Hillegom) afgeleverd.
     
  3. Mikestradale

    Mikestradale F1 Rookie

    Jan 25, 2006
    2,596
    Netherlands
    Full Name:
    Mike
    Ik maak gebruik van de ophaalservice van Assicuro. Laatst hebben ze nog netjes de Atom naar NL gebracht en ook ooit m’n 360 Spider. Vervangend vervoer, binnen gestald etc. Heel blij mee!

    ANWB heb ik ook. Die hebben me een tijdje geleden uit de brand geholpen toen ik met een lege accu in een ondergrondse parkeergarage stond.
     
  4. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Ik heb ook Assicuro icm ANWB zoals Mike. Nog nooit nodig gehad wat te danken is aan Alex. Ik zeg je; alle beurten daar worden 100% uitgevoerd en als je dus zelf de discipline hebt om netjes (op tijd) het onderhoud te laten uitvoeren, kan er weinig mis gaan i.c.m. Forza. Althans dat is mijn ervaring de laatste 155.000km (=328 + F430 bij elkaar)
     
  5. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,112
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Wonderwel veel geluk gehad Fred, een van de zeer weinigen dus …

    We weten allemaal wel dat zelfs met een gewone lekke achterband je al moet worden afgehaald / gesleept.

    Want we hebben geen reservewiel bij de hand en die kauwgom troep was over datum en werkte niet … :)

    En dat in die garage waar je na een paar uur ankomt gewoon die 305 banden niet in voorraad zijn en ga maar door.

    Of een caliper van een 328 die in Zwitserland heet werd en vastsloeg …

    Goed om over na te denken …

    Gewoon een lekken band gooit al danig roet in het eten, echt. Hoe los jij dat op ? Heb je een krik bij je ?
     
  6. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,365
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Ik heb voor een lekkeband een prop setje en een 12v compressortje bij de gereedschapset gedaan.


    Sent from my iPhone using FerrariChat.com mobile app
     
  7. marcos

    marcos Formula 3

    Dec 30, 2003
    1,430
    Zuid-Holland - Nethe
    Full Name:
    Marc den D.
    Wisselende ervaring hier.

    De 308 zit bij de KNAC, dus ANWB. Twee keer nodig gehad, twee keer een blije (want zo maken ze die dingen tegenwoordig nietmeer :) ) ANWB'er die me direct op weg heeft geholpen. Service with a smile dus.

    De Alfa zat bij ANWB zakelijk, dus zelfde bedrijf. Met vervangend vervoer voor als de auto kapot is. Toen de bak vast liep en niet meer uit de 2e versnelling kon meende de ANWB'er dat ik toch nog kon rijden, dus ik kreeg geen vervangend vervoer en werd niet afgesleept. Ik mocht zelf van Almere naar Den Haag rijden. Het duurde even voor ik thuis was. Gelukkig kon ik de weken daarna mijn vrouws auto gebruiken.

    De vervanger van de Alfa heeft euro pechhulp vanuit de dealer zolang hij bij hen in onderhoud is. Daarnaast zit pechhulp in mijn verzekeringspakket. Gelukkig nog niet nodig gehad..

    Sent from my SM-G950F using FerrariChat.com mobile app
     
  8. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Het heeft ook met nadenken te maken Mel. Zo kocht ik de F430 (na de 328 met een thuiskomer aan boord die ook goed + op druk was) die inderdaad stil valt als je al een lekke band hebt.
    Ik kocht dus in de eerste week al, een krik, imbus/wielmoer sleutel etc. bij de lokale auto materialen zaak. Ik kan dus het wiel eraf halen, taxi/uber pakken en op zoek gaan naar de juiste band maar zal de auto beheerd achterlaten (bijrijder).
    Zo behoord ook tot deze "basis set" duct-tape, ijzerdraad, koelvloeistof, olie, bandenspanning meter, slangklemmen, zaklamp, oranje hesjes, gevaar driehoek enz.
    Kortom voorbereid de weg op gaan, zeker als je buiten NL gaat is mijn advies.

    Dit laatste geldt ook voor verzekeringen, afslepen en vervangend vervoer. Hetgeen dit draadje beschrijft.
     
  9. Enzo Sebastian

    Enzo Sebastian Karting
    Silver Subscribed

    Aug 2, 2020
    243
    Amsterdam
    Full Name:
    Laurence Sebastian
    Aha dat is wel grappig om te lezen, Assicuro heeft zelf een ophaalservice of een link met de veiligheidsdienst die je Atom heeft opgepikt? Waar was dat in het buitenland? Ik vraag me af of ik ANWB pechhulp niet gewoon moet afsluiten voor die 2 tientjes per maand voor de zekerheid. Echter, de 330 cabrio en de 530 Touring hebben die pechhulp internationaal al via de VVAA, dus ik zou het slechts voor de F430 doen. Misschien nog maar even met Assicuro mailen of bellen.

    Mijn wensen zouden zijn;
    - Bij ongeval of ook technisch defect dat de auto wordt opgehaald en gerepatrieerd, liefste afgezet bij Forza.. Waar ook in Europa ik rijd.
    - Een huur/leenauto regel ik dan zelf eventueel wel, indien nodig.

    Dat is eigenlijk het enige. Meestal kan pechhulp toch niet zoveel doen aan een exotische wagen, dus als je een keer stil komt te staan heb je dan echt graag dat de man in gele overall eraan gaat zitten?
     
  10. Mikestradale

    Mikestradale F1 Rookie

    Jan 25, 2006
    2,596
    Netherlands
    Full Name:
    Mike
    #10 Mikestradale, Sep 24, 2020
    Last edited: Sep 24, 2020
    Assicuro heeft zelf geen ophaalservice maar brengt je in contact met een plaatselijke afsleepdienst. Ze proberen eerst te kijken of het ter plekke gefixed kan worden. Zo niet, dan komt je auto tot 10 werkdagen in een depot in de buurt te staan. Normaal gesproken buiten, maar met de Atom schiet dat niet op dus binnen. En dan brengen ze je auto naar een autogarage in NL naar keuze. Mijn Atom ging “stuk” bij de Nurburgring. Antenne van de startonderbreker kapot, niet meer te starten helaas. Voortaan neem ik dus een reserve antenne mee als ik ver op stap ga :)

    360 Spider ging hetzelfde, ook in Dld. Afgesleept, paar dagen binnen in depot en toen naar Forza Service gebracht.
     
  11. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,907
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Grappig, ik kijk net een filmpje op YT waarin een 550 eigenaar tricks & trades laat zien die Ferrari eigenaren kunnen krijgen bij de dealer.
    Hij heeft het o.a. clasische certificering maar ook over pech-hulp in de EU.
    Dit wordt "Ferrari with you" genoemd, iets wat ik niet ken. zie 5min 30sec

     
  12. Andretti Molletti

    Andretti Molletti Formula Junior

    Sep 19, 2010
    345
    Netherlands
    Full Name:
    Dré
    Ik ben 20 jaar docent autotechniek geweest bij de ANWB. Wat Mel zegt je kan altijd pech krijgen, ook bij goed onderhoud. Een bandenpropset is al heel wat en slim! Maar als je serieus pech hebt ben je afhankelijk van derden. Verhaal vd Alfa van Marcos geloof ik wel, maar klopt niet. Je mag en kan in je 2 niet doorrijden want je sloopt je auto EN je hebt een minimum snelheid op de snelweg bv. Enzo heeft voor 2 tientjes iets bij de ANWB? Ik ken daar alleen de wandelstok voor 2 tientjes :p. Ik wilde buitenlandhulp "erbij" afsluiten maar dat was 150 euro extra! Uiteindelijk bleek ik het al te hebben, alleen geen vervangend vervoer. Nou dan huur ik wel wat. Ik zit ook bij Assicurico maar ben me niet bewust van de pechhulp.
    Ik heb net een nwe Ferrari California met 2 jaar Ferrari assistdinges maar de verkoper bij Kroymans kon me helaas niks zinnigs vertellen over wat te doen bij pech: " je krijgt geen pech!" ... Achteraf klopte het maar ik denk me altijd wel in als ex-anwber ...
    Wat kun je het beste doen? Ik denk dat de KNAC service voor speciale voertuigen toch wel nr1 staat. Voor de rest weet ik het niet. ANWB met buitenlandhulp op 2? Je niet laten afschepen ;) Ik zal Assicurico eens contacten en ook toch nog een keer bij Kroymans eens vragen om de polisvoorwaarden. Ik realiseer me nu dat ik die wel betaald heb maar vlgs mij nooit gekregen?

    Als insider in de pechhulpverleningswereld (galgje?) is het dus ook al iets met bomen en bos!
     
  13. marcos

    marcos Formula 3

    Dec 30, 2003
    1,430
    Zuid-Holland - Nethe
    Full Name:
    Marc den D.
    Ik ben de snelweg niet op geweest. Binnendoor terug gereden. De Alfa heeft daarna niet veel meer gelopen. Nieuwe bak hielp niets, hij was conpleet gesloopt...

    Sent from my SM-G950F using FerrariChat.com mobile app
     
  14. aero

    aero Formula Junior

    May 8, 2011
    332
    the netherlands
    Full Name:
    Emil Dubbelman
    KNAC is gewoon OK, goed geregeld, in 1 keer voor alle auto's waar je zelf op dat moment in rijdt, hoeft dus niet van je zelf te zijn. Krijg je ook nog de KNAC variant van Carros bij (andere cover) ipv zo'n suf ANWB boekje.
     
  15. Harry-SZ

    Harry-SZ F1 Rookie

    Ik zit ook bij de KNAC en neem ook pompje en proppenset mee voor evt lekke band.
    Maar daarmee voorkom je niet alles uiteraard.
     
    Melvok likes this.
  16. Andretti Molletti

    Andretti Molletti Formula Junior

    Sep 19, 2010
    345
    Netherlands
    Full Name:
    Dré
    Na nogmaals navragen heb ik uiteindelijk wel een overzicht en telefoonnummer van Ferrari- assistence. Maar of ik ze ooit ga bellen?
    Blijk ik alsnog voor 2021 het personeelslidmaatschap cadeau te krijgen, dus dat scheelt. Maar indien nodig denk ik nu na eea na gelezen te hebben dat de KNAC voor ons bijzondere autoliefhebbers het beste is. Ook al omdat het op naam is en niet op kenteen, want we hebben allemaal meerdere auto's. (of gebruikt iemand zijn Ferrari als daily en enige auto?)
    Ik vind "Blij dat ik rij" nog een betaalbaar alternatief, omdat je maar 60 euro kwijt bent en bij pech (per geval) circa 60 euro bijbetaald.
     

Share This Page