WK Formule 1 | Page 26 | FerrariChat

WK Formule 1

Discussion in 'Holland/Belgium' started by Alfer, Sep 21, 2014.

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

  1. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Gewoon door een (betrouwbare) sterke motor te bouwen, Rob. Waarvan de ontwikkeling al begon toen Michael Schumacher daar nog in het team zat.
    Toen reden ze nog geen deukje in een pakje boter maar hebben duidelijk hun huiswerk (toen) gemaakt.
    Jammer dat Michael eerder vertrok dan er resultaten waren. Lewis plukte daar (zeker in het begin) de vruchten van.
    Anders gezegd: Lewis is goed maar niet zo goed als "der Meister".
     
  2. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,337
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    De F1 regulations voor auto’s en zeker ook de motoren zijn sterk veranderd na 2012. Michael en Lewis kun je niet vergelijken. Ze reden o.a. in compleet andere auto’s.
    De TOP 3 teams hebben nu bijna gelijkwaardige auto’s. Wat mij opvalt is dat wanneer de rijder weinig verkeer heeft er een zeer grote kans is om het podium te halen.


    Sent from my iPhone using FerrariChat.com mobile app
     
  3. 3alfa

    3alfa Karting

    Nov 22, 2011
    154
    Hoofddorp The Nether
    Full Name:
    Ger Bloem
    Paar posts geleden : Erg stil hier.

    Na zo n domme actie van de frontman van de Scuderia, zijn we ook na deze aflevering spakeloos.


    Sent from my iPad using FerrariChat.com mobile app
     
  4. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Mooie wedstrijd of toch niet? De wedstrijd was spannend tot de laatste ronde.

    Hamilton mocht van mij gelijk al niet naar het podium, snap niet dat er voordat de ceremonie begint niet even gekeken kan worden naar de beelden en gelijk (de juiste) uitspraak. Nu heeft Saints zijn eerste podium van F1 gehaald maar niet gestaan.

    Max verdient winnaar, was wel effe spannend met 1e safety car dat hij naar binnen ging maar kwam mooi achter Hamilton te zitten bij de hervatting, mooie actie van het team was dat.
    Hamilton deed hetzelfde bij de 2e actie maar dat viel in tranen uit voor Albon, jammer want het was een mooie 1-2 geworden.

    Zo mogen van mij alle races wel zijn, was bijna net zo spannend als 2 & 3 jaar geleden. En dan zwijg ik nog maar over het 1e kampioenschap van Hamilton icm Rubens. In de laatste ronde, laatste bocht het kampioenschap pakken (of verliezen).... Nee deze baan mag NOOIT van de kalender.
     
    Melvok likes this.
  5. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    Het kampioenschap was toen bijna binnen voor Felipe Massa, niet Rubens Barrichello.
    Die oen van een Timo Glock liet die dekselse Hamilton nog net voor in de laatste bocht voor de finish. Wat een aap!
     
  6. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Correct Otto, excuses. Het was in ieder geval een 2e rijder van Ferrari die het overkwam :rolleyes:
     
  7. djfrens

    djfrens Formula 3

    Jan 9, 2007
    2,112
    The Netherlands
    Volgens Auto Motor und Sport heeft de FIA afgelopen weekend in Brazilië de benzinesystemen van drie teams in beslag genomen, waaronder het systeem van Ferrari. De onderdelen gaan nu onderzocht worden om eindelijk een halt te roepen aan de rumoer die is ontstaan over het mogelijke gesjoemel bij Ferrari.

    De sfeer binnen het team uit Maranello is niet al te best. Na de botsing tussen Charles Leclerc en Sebastian Vettel waardoor beide coureurs uitvielen in de laatste paar ronden van de Grand Prix van Brazilië schamen de Italianen zich diep. Een crash of botsing tussen beide coureurs is het ergste wat een F1-team kan overkomen, zeker voor Ferrari.

    Dominant Ferrari
    Het Formule 1-seizoen van 2019 kent een interessant verloop. De dominantie van Mercedes was aanvankelijk geen verrassing, maar wel dat Ferrari of Red Bull hier niets tegenover konden zetten. Vlak voor de zomerstop leek Red Bull Racing het lek boven te hebben met twee overwinningen voor Max Verstappen in Oostenrijk en Duitsland, en een prachtig gevecht om de winst in Hongarije.

    Hierdoor ging het team van Max Verstappen met een goed gevoel de zomerstop in, maar na de zomerstop bleken de kaarten volledig anders geschud. Ferrari had tijdens de zomerstop iets gevonden en was zeer dominant. De eerste vijf races na de zomerstop wist Ferrari alle pole positions te pakken, net als de eerste drie races daarvan te winnen. Mercedes en zeker Red Bull Racing hadden geen schijn van kans om mee te doen om de winst.

    Technical directive
    Tijdens het Grand Prix-weekend in Amerika kwam er een technical directive van de FIA over brandstoftoevoer en brandstofsystemen. Opmerkelijk genoeg was Ferrari hierna niet meer zo dominant, sterker nog het was weer het derde team op de grid, ondanks de lange rechte stukken op het circuit in Austin.

    Ferrari ontkende dat het de wagen had aan moeten passen, maar de geruchten over een illegale wagen en vals spelen werden steeds sterker.

    Tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië waren de Ferrari's weer snel en ook de topsnelheid was aanwezig, maar niet met de grote voordelen zoals de races na de zomerstop. Vergeleken met Red Bull Honda was de voorsprong van Ferrari op de rechte stukken slechts 0.150 tienden, naar Mercedes was dit 0.300 tienden per rondje.

    Red Bull dient geen protest in tegen Ferrari
    Na de race van afgelopen zondag die werd gewonnen door Max Verstappen, dient Red Bull Racing niet opnieuw een protest in tegen Ferrari. Helmut Marko stelde dat het Mercedes is die nu een protest in moet dienen: "Mercedes is nu aan de beurt, zij weten bovendien beter wat er gaande is en speelt op dit vlak, dan wij doen."

    Ondanks dat er geen protest is ingediend, is het probleem nog niet van tafel. De FIA lijkt er nu serieus werk van te maken en wil het heft in handen nemen. In eerste instantie was de FIA van mening dat teams die de wagen en de systemen van Ferrari in twijfel trokken een protest moesten indienen. Daar komt de FIA nu op terug en wil de geruchten de kop indrukken door zelf onderzoek uit te gaan voeren, mede doordat de aanhoudende geruchten over een illegale Ferrari de sfeer in de paddock niet bevorderen.

    Met die gedachten heeft de FIA bij drie teams onderdelen in beslag genomen die te maken hebben met de brandstoftoevoer naar de motoren. Zowel bij Ferrari, een klantenteam van Ferrari en een team dat niet met Ferrari-motoren rijdt zijn deze onderdelen in beslag genomen, om een duidelijk en eerlijk vergelijk te kunnen maken.
     
  8. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,101
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Mooie samenvatting ! Thanx ...
     
  9. djfrens

    djfrens Formula 3

    Jan 9, 2007
    2,112
    The Netherlands
    De teams in de Formule 1 moeten vanaf volgend jaar een verplichte tweede brandstofsensor aanbrengen aan hun auto. Dat heeft autofederatie FIA donderdag bekendgemaakt.

    Dankzij de tweede sensor heeft de FIA meer mogelijkheden om het brandstofverbruik van alle wagens te controleren. De sensor waakt erover dat de teams maximaal 100 kilogram brandstof per uur verbruiken. Het is de derde technische richtlijn voor het komende racejaar die de FIA uitschrijft in vier weken tijd.

    De FIA onderzocht na de Grand Prix van Brazilië afgelopen weekend drie brandstofsystemen: een van Ferrari, een van het fabrieksteam van Ferrari en van een bolide zonder Ferrari-motor. Het is echter niet duidelijk of de maatregel een antwoord is op de controle in het Braziliaanse Interlagos.


    In de Formule 1 circuleren al weken geruchten over het vermogen van de motor van Ferrari. Volgens Red Bull zou Ferrari een trucje hanteren waardoor de 'fuelflowmeter' - een instrument dat de hoeveelheid benzine die de motor gebruikt meet - soms niet alles registreert. Deze meter zou het eigenlijk moeten aangeven dat een motor meer dan de toegestane 100 kilo brandstof per uur gebruikt.

    Vermoedelijk omzeilde Ferrari dit door er een kabel met hoge spanning van het hybridesysteem langs te leggen, waardoor de meter wordt verstoord. Max Verstappen oordeelde dat Ferrari op die manier "vals speelt". Het Italiaanse team ontkende alle aantijgingen.
     
    275gtb6c likes this.
  10. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,101
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Wat ze al niet doen (cheaten) om Vettel richting een WK te brengen …. :eek: ...
     
  11. 275gtb6c

    275gtb6c Formula 3
    Silver Subscribed

    Oct 30, 2006
    1,929
    europe
    Full Name:
    oscar
    Hebben jullie Barcelona 2020 gevolgd? Lastig te zeggen, maar Mercedes is wel leuk bezig met hun ‘active” “toe in or out” DAS systeem. Altijd jammer dat Mercedes hier mee komt en Ferrari en RB weinig durven. De rondetijden zijn lastig te interpreteren maar duidelijk is wel dat Mercedes weer zeer dominant is. Of RB en Ferrari spelen verstoppertje. Enfin in Australië zien we meer.
    Ciao
    Oscar
     
  12. Bas

    Bas Four Time F1 World Champ

    Mar 24, 2008
    41,300
    ESP
    Full Name:
    Bas
    Ik heb weinig hoop voor Ferrari. Ze hebben hetzelfde concept als vorig jaar, en in een tijdperk waar downforce alles is, kiest Ferrari voor een configuratie waar ze in the end nooit zoveel downforce kunnen genereren als bv het Mercedes concept. Bizar wat er in die koppen van Ferrari gaat....

    Ik denk dat Red Bull een betere start gaat maken dan vorig jaar maar het ziet er helaas uit dat Mercedes WEER een world beater heeft gebouwd...precies waarom de internationale media het maar allemaal mooi vindt snap ik zelf niet. Zo goed waren ze nooit te spreken toen Schumacher het top deed samen met Ferrari...

    Ik vrees dat het een lang, lang jaar wordt. Vooral voor Ferrari. Ik zie zelfs die roze mercedes voor Ferrari kunnen te gaan (met 1 van hun coureurs dan...)
     
  13. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
    Ik hoop niet dat je gelijk hebt Bas maar vrees het ergste. Daar komt nog bij dat MB goed zijn huiswerk heeft gemaakt waardoor er voordeel is op rechte stukken. Dit geheel legaal (volgens de FIA) voor alleen dit seizoen.

    Het is al vaker (niet altijd?) dat als MB in een klasse instapt dat ze na een paar jaar domineren?
    Le Mans was hun baan, tot het ongeluk. MM was ook hun domein (in het heilige land notabene) tot deze (wederom door zware ongevallen) in de ban ging.

    Kortom, die gasten pakken het altijd goed en grondig aan. Tel daar duitse planning bij op dan krijg je wat je nu weer ziet.
    Zelfs de oosterijkers hebben het nakijken ben ik bang.

    We gaan het in Melbourne zien, dan zijn de kaarten definitief geschud en weten we (ongeveer) waar scuderia staat maar ben er niet gerust op...

    Ik schat (nergens op gebaseerd) dat eind 2020 het volgende lijstje gaat worden:
    #1 Mercedes met (hopelijk als verrassing Bottas als rijders kampioen)
    #2 Mercedes / Hamilton
    #3 Racing-point / Perez
    #4 Red-bull / Max
    #5 Ferrari / Leclerc
    #6 ???

    Kortom Max zal geen kampioen worden aangezien MB het beste materiaal heeft.
    Als racing-point voldoende fouten maakt (de auto is gewoon beter zoals vorig jaar aangetoond) kan Max nog 3e worden maar moet dan alles pakken wat er te pakken valt, zelfs voor de voeten van ferrari. Best wel een opgave.
     
    275gtb6c likes this.
  14. 275gtb6c

    275gtb6c Formula 3
    Silver Subscribed

    Oct 30, 2006
    1,929
    europe
    Full Name:
    oscar
    En # 6 wordt Stroll, net 4 punten meer dan Vettel.....met geld koop je alles:)

    Ciao
    Oscar
     
  15. 328gts1987

    328gts1987 F1 World Champ
    Lifetime Rossa Owner

    Mar 11, 2007
    12,891
    Rotterdam Holland
    Full Name:
    Fred
  16. dirktor

    dirktor Formula Junior

    Feb 9, 2005
    935
    Amsterdam, NL
    Full Name:
    Dirk
    Als je maar faith hebt ;)
     
  17. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,337
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
  18. Dino2010

    Dino2010 F1 Rookie
    BANNED

    Nov 20, 2006
    4,852
    Belgium
    Het is Corona die momenteel de kaarten schudt.... En het is nog niet over!
     
  19. rob.kruiswijk

    rob.kruiswijk Formula 3

    Jun 15, 2014
    1,337
    Netherlands
    Full Name:
    Rob
    Uiteindelijk blijft F1 het maar een spelletje
     
    Melvok likes this.
  20. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,101
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    De gehele Ferrari fabriek is miv morgenochtend ook: gesloten !!
     
  21. st@ven

    st@ven F1 Rookie

    Aug 4, 2008
    3,275
    Netherlands
    Full Name:
    Steven
    heb ik net vorige week mijn Ticket naar Bahrein gekocht.....

    Echt balen.
     
  22. 275gtb6c

    275gtb6c Formula 3
    Silver Subscribed

    Oct 30, 2006
    1,929
    europe
    Full Name:
    oscar
    Mel, waar heb je dat nieuws vandaan? Want volgens mijn info is het museum en de gallery gesloten maar gaat de productie gewoon door. Als ze fabrieken gaan sluiten is het einde zoek......wel complete lockdown, maar werken mag. Overigens straks in Nederland over 2-3 weken ook?

    Ciao
    Oscar
     
  23. Melvok

    Melvok F1 World Champ
    Owner Silver Subscribed

    Jul 25, 2008
    14,101
    Amersfoort, The Netherlands, Europe.
    Full Name:
    Mel
    Unconfirmed source Oscar ...
     
  24. djfrens

    djfrens Formula 3

    Jan 9, 2007
    2,112
    The Netherlands
    fabrieken zijn gewoon open in Italië, transporten lopen gewoon door. Personeel is gewoon aan het werk
     
  25. theunissenguido

    theunissenguido Formula 3
    Owner Silver Subscribed

    Jan 21, 2004
    2,371
    Argent/Brasil
    Full Name:
    Guido
    En ze vallen als vliegen...ze hebben blijkbaar nog niks geleerd van de afgelopen weken.
    Guido
     

Share This Page